Lokacija

Stambeni objekat Starčevica gradi se na jednoj od poželjnijih lokacija u Banjaluci, u centru naselja Starčevica u Ulici Sime Miljuša. Objekat je lokacijski atraktivno pozicioniran, u lijepom i mirnom dijelu grada.

Ova lokacija će svojim položajem budućim stanarima omogućiti mnogobrojne pogodnosti života u uređenoj zajednici. Lokacija je saobraćajno odlično povezana na gradskom nivou. U blizini objekta nalazi se kompletna infrastruktra za savremen način život, a on je istovremeno udaljen od jezgra gradske gužve, što ga čini savršenim mjestom za miran urbani život. Nedaleko od objekta su i brojni sadržaji vezani za aktivan i zdrav životni stil. Prije svega, prelijepe gradske zelene oaze na obali rijeke Vrbas, sa stazama za bicikliste i pješake, otvorenim i zatvorenim sportskim terenima i igralištem za djecu.
Stambeni objekat ima pješački i kolski pristup iz Ulice Sime Miljuša. Budućim stanarima će na raspolaganju biti 45 parking mjesta. Na parkingu ispred zgrade planirano je 22, a u podrumskoj etaži biće 23 parking mjesta.

Arhitektonsko rješenje

Stambeni objekat Starčevica karakteriše visok kvalitet projektovanja i gradnje uz upotrebu najsavremenijih i vrhunskih materijala. U ovom višeporodičnom stambenom objektu projektovano je 45 stanova. Stambene jedinice su vrlo dobre struktuirane uz maksimalnu iskorišćenost prostora.
Objekat će imati suteren, prizemlje, četiri sprata i povučenu etažu. Za komunikaciju su projektovana dva ulaza i dvije stepenišne vertikale, sa pripadajućim predprostorom i liftom.

Prizemna etaža i spratovi su namijenjeni za stanovanje. Podrumska etaža je namijenjena za prateće sadržaje. Na ovoj etaži biće 23 parking mjesta, podstanica grijanja, agregat i sprinkler sistem. Ventilacija ove etaže vršiće se putem zasebnih ventilacionih kanala.

Materijalizacija

Osnovni konstruktivni sistem objekta čine armirano-betonska platna d=20 cm. Međuspratna konstrukcija gradiće se od armirano-betonskih ploča d=18 cm. Stepenište će biti armirano-betonsko. Fundiranje je ispod cijelog objekta na armirano-betonskoj temeljnoj ploči d=50 cm. Podrumski zidovi su armirano betonski d=20 cm, na prizemlju i spratovima od šuplje blok opeke d=20 cm, a unutrašnji pregradni zidovi su debljine 10 cm od šuplje opeke. Svi zidovi i stropovi će biti fino malterisani i završno obrađeni u zavisnosti od namjene prostora.

Instalacije i izolacija

Stambeni objekat Starčevica imaće vrhunske instalacije i sve vrste savremene instalacione opreme i priključaka: interfon, kablovsku TV, telefonski priključak. Posebna pažnja biće posvećena toplotnoj i zvučnoj instalaciji, koje će biti vrhunskog kvaliteta. Grijanje će biti obezbijeđeno preko gradske toplane. U objektima su predviđeni dimnjaci i ventilacioni kanali.

Eksterijer

Fasada objekta biće urađena kao termo-fasada debljine 12 cm, sa završnom obradom od akrilne fasadne boje. Spoljna stolarija biće PVC zastakljena troslojnim staklima sa Al roletnama. Ograda će biti metalna sa ispunom od lameliranog sigurnosnog stakla. Oko objekta će biti urađeni betonski platoi sa zelenim površinama.

Enterijer

U svim stambenim jedinicama visina od poda do plafona je 2,6 m. Podovi u sobama i dnevnom boravku će biti od hrastovog parketa, dok će u hodniku, sanitarnom čvoru, kuhinji i lođama biti od protivkliznih keramičkih pločica. Zidovi i stropovi u stanovima biće gletovani i obojeni poludisperzivnom bojom, dok će dio zidova u kuhinji i kupatilu biti obložen sa keramičkim pločicama. Ulazna vrata u stanove su sigurnosna sa odgovarajućim okovom, Unutrašnja stolarija i sobna vrata biće drvena lakirana sa lakom na vodenoj bazi. Sve stambene jedinice će biti opremljene sanitarijama vrhunskog kvaliteta.